Mirjanu Vasiljević možemo često videti na malim ekranima, pogotovo kada su u pitanju letovi. Ona je prava dama, uvek doterana i na mestu. Sad znamo od koga je lepa glumica nasledila lepotu, harizmu i čvrst stav. 

Gospođa Vasiljević je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije. Ona se vrlo rano opredelila za ovaj poziv, baš kao i Mirka za svo. Prolazila je razne faze da bi stigla do ove funkcije.

Foto: Printskrin/Jutjub/Al Jazeera Balkans

 

‒ Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze ‒ opisala je Mirjana Vasiljević u jednom intervjuu kako izgledaju njena zaduženja na radnom mestu.

(Hello)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".