Ovaj otac i ćerkica pronađeni su juče nakon što se cela Srbija digla na noge kako bi bili pronađeni. Kako priča, oni su u četvrtak krenuli u Zaječar kao i svake druge nedelje kako bi ćerkicu odvezao kod majke sa kojom živi.

- Imali smo vremena i krenuli da posetimo Lisine vodopade, tamo smo se divno proveli. Upalio sam navigaciju ka Zlotu, hteo sam da uzmem med koji sam naručio. Nikada nisam bio tamo, pratio sam navigaciju sve vreme - priča naš sagovornik.

Tada kreće prava drama ovog roditelja i njegove šestogodišnje ćerke.

Foto: Privatna arhiva

 

- Krenuli smo kanjonom, bilo je snega ali je put bio rasčišćen. Tu je bila jedna raskrsnica koja vodi ka manastiru Mali Stjenik i tu put postaje gori. Već tu sam počeo da se lomim da li da se vratim ili nastavim dalje. Tada je naišao jedan džip sa prikolicom, koji se spuštao sa tog puta. Kada sam video njega, bilo mi je lakše i nastavio sam dalje. Posle dva kilometra nasadio sam se na sneg, bilo je oko 19.30 sati - priča on.

Kako kaže, probao je sve kako bi izvukao auto iz snega, ali bilo je bezuspešno.

- Milica je bila hrabra u početku, ali kada sam joj rekao da ne možemo da se izvučemo i da moramo da prespavamo u kolima malo se istraumirala. Pričala je da hoće da ide kod majke, ali ubrzo sam joj sve lepo objasnio - kaže ovaj otac.

Foto: JP "Resavska pećina", Novosti, Privatna Arhiva

 

On dodaje da je devojčica, dok je on pokušavao da ih izbavi sve vreme bila u kolima.

- Smišljali smo ideje i davao sam joj izveštaj. Tada sam joj i rekao da ne mogu da nas izbavim, ona se uspaničila ali smo to ubrzo i rešili. Slušali smo radio, čak je i zalepila kosu u žvaku na sedištu pa smo i to rešavali.. Crtala je, igrali smo iks oks - dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, ubrzo su zaspali. Spavali su, kako objašnjava, maksimalno tri, četiri sata.

Foto: Novosti

 

- Ne možete da spavate u takvoj situaciji, a pritom konstantno čujete motor koji radi. Niko nije naišao za sve to vreme. Oko osam sati ujutru izašli smo iz kola i tražili pomoć. Prvo smo otišli do nekog vikend naselja, ali tamo nismo nikoga zatekli. Zatim smo krenuli putem kojim smo došli i tu smo naišli na Lovački dom. Tu su bila dva momka, dali su nam hranu i nakon toga smo se njihovim kolima dovezli do naših - objašnjava Dragan.

On dodaje da je devojčica sada kod majke.

- Umorna je. Ova situacija sigurno će joj ostati zapamćena, ali ne verujem da će joj ostati u pamćenju kao trauma - dodaje on.

Foto: JP "Resavska pećina"

 

Takođe, Dragan želi da se zahvali svim ljudima koji su učestvovali u njihovoj potrazi.

- Zahvaljujem se svima koji su nas tražili, policiji, gorskoj službi, medijima.. Kao i svima koji su se u potragu uključili samoinicijativno - kaže Dragan.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".