Otkako je implementirao Stories, Instagram je postepeno uvodio mnoge promene na njima, a nešto što je falilo bilo je ubacivanje linkova, odnosno poveznica na storije. Najpre je Instagram uveo opciju sweep-up za otvaranje poveznica, ali tada nije postojala mogućnost interakcije između korisnika.

Nakon toga je Instagram u toku leta uveo opciju ubacivanja linka na storije, u vidu stikera, sada klikom na njega jednostavno se otvori web stranica. U početku je tada ova opcija bila dostupna samo za verifikovane korisnike i one koji imaju više od 10.000 pratilaca, ali sada je dostupna svim korisnicima.

Tako će sada onima koji budu "kačili" link određene stranice na svoj stori biti omogućeno da odgovore, za razliku od sweep-up opcije koja nije dopuštala interakciju među korisnicima.

Vezu na stori moći ćete koristiti tako što se najpre odabere fotografije za stori, a zatim klikom na ikonicu koja se odnosi na nalepnice i koja stoji na gornjoj navigacionog traci. Po odabiru nalepnice "Link" ili "Veze" otvara se opcija za dodavanje željenog URL-a. Nakon toga pruža se mogućnost prilagođavanja izgleda i boje pomenute nalepnice odnosno linka.

Iz "Instagrama" su dalje naveli da će u budućnosti ponuditi još više načina za prilagođavanje nalepnica, odnosno planira se pružiti dostupnim više opcija izgleda nalepnice i boja. Ova opcija itekakako je stimulativna za razvoj biznisa i marketing na Instagramu.

Na kraju su iz Instagrama naveli da ova opcija neće biti dostupna za sadržaje koji šire govor mržnje, dezinformacije ili drugog sadržaja koji je u suprotnosti sa pravilima korišćenja Instagrama.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".