Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog težine krivičnog dela i visine zaprećene kazne, koji bi mogli da dovedu do uznemirenja javnosti.

R. Š. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je, nakon verbalne svađe sa ocem i majkom oko luftiranja dnevne sobe, R. Š. otišao do kuhinje i uzeo nož, a potom se vratio do dnevne sobe i ocu zadao dve ubodne rane u predelu grudnog koša, a majci ubodnu ranu u predelu leve strane vrata.

Otac je uspeo da osumnjičenog obori na pod, gde mu je zadao nekoliko udaraca u glavu, ali nije uspeo da mu oduzme nož, nakon čega se osumnjičeni sa nožem u ruci udaljio sa lica mesta, ali je ubrzo lišen slobode.

NJegov otac zadobio je tom prilikom laku telesnu povredu u vidu dve ubodne rane, dok je majka zadobila tešku telesnu povredu u vidu ubodne rane u predelu vrata.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati oštećene, svedoke i naložiti psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih i preduzeti druge potrebne dokazne radnje.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".