Osumnjičeni je, kako je saopšteno iz Tužilaštva, 2. septembra prošle godine sa S. L. došao u Dom zdravlja Zvezdara, gde se S.L. lažno predstavila kao oštećena A. V., koja je inače bivša vanbračna supruga osumnjičenog B.L. i tražila pregled kod lekara opšte prakse, kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra.  Sa tako dobijenim uputom istog dana otišla je na pregled kod psihijatra u Domu zdravlja Zvezdara, koji je sačinio izveštaj i S. L.  dao uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje.

- Tu dokumentaciju je S. L. predala osumnjičenom B. L., da bi ovaj  21. novembra prošle godine, sa osumnjičenom M. M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se  M. M. predstavila kao oštećena A. V. i priložila navedeni izveštaj psihijatra . Nakon pregleda, specijalista je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B. L. koji se predstavio kao njen brat - navodi se u saopštenju.- Tako pribavljene izveštaje, B. L. je dve nedelje kasnije  upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A. V.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu, S. L. i M. M. su zaključile sporazume o priznanju krivičnog dela, na osnovu kojih su pred Prvim sudom osuđene na uslovne zatvorske kazne od šest meseci, sa rokom provere od tri godine. 

Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B. L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a nakon što se sprovedu sve potrebne dokazne radnje biće doneta odluka o daljem toku postupka u odnosu na istog.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".