NJemu su lisice sada stavljene zbog sumnje da je rasturao narkotike, a sa njim su privedeni i njegov brat Miroslav (38) i prijatelj Marko M. (35). Zaplenjeno je kilogram marihuane, oko 110 grama heroina i oko kilogram smese za uvećanje narkotika, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Svoj trojici se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili su se ćutanjem. Svoj trojici je određen pritvor do mesec dana. Terete se da su tokom prošle, ali i ove godine, sve do hapšenja u utorak (7.februara) držali i dalje prodavali više vrsta narkotika.

Inače, Šobić sa izdržavanje poslednje kazne zatvora izašao krajem jula 2022. godine. Kako saznajemo, odležao je celu kaznu, u koju mu je bio uračunat pritvor, kao i kućni pritvor.

Foto: Privatna arhiva

 

Uhapšen je 2021. posle prijave devojke da ju je, navodno, maltretirao. Policija je tokom pretresa stana pronašla pištolj, a u garaži jedan blindirani automobil, kao i automobil sa rotacijom.

Foto: Z. Knežević

 

Foto: Z. Knežević

 

Prema izvorima iz policije ovi automobili su pripadali njegovom bliskom prijatelju Vladi Vajdiću. Navodno, u jednom od njih pronađena je i medicinska dokumentacije bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović. Zbog pištolja, koji je tada pronađen, osuđen je na 17 meseci zatvora i novčanu kaznu od 400.000 dinara.

U navijačkim krugovima se priča da je Šobić bio blizak i sa ubijenim LJubomirom Markovićem Kićom, koga su, prema poslednjim informacijama, ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: N. Skenderija/Fejsbuk printskrin

 

Šobić je, inače, prema operativnim saznanjima, bio u sukobu sa ovom ekipom, ali i navijačima Principa. Navodno, dok je bio na slobodi Belivuk je na tribini javno prozivao Šobića, nazivajući ga "izdajnikom i cinkarošem".

Foto: Z. Knežević, N. Paraušić, ATA images, Privatna arhiva

 

Prema podacima policije Šobić je prvi put uhapšen 2008. godine zbog nereda na utakmici između OFK Beograd i FK Partizan. Izvesno vreme je proveo u bekstvu, za njim je čak bila raspisana i poternica. Uhapšen je u južnoj srpskoj pokrajini i prebačen u Beograd.

Inače, tokom svakog privođenja ili kontrole, sve do sada, kako navode u policiji, Šobić je bio naoružan.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".