Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtev za raskid ugovora o radu podneo 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio za Pobjedu da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, i da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mestu savetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

U zahtevu za raskid ugovora upućen predsedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, u koji je Pobjeda imala uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest meseci.

- Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gde sam dobio raspored, nisu udostojili za mesec dana naći mi radni zadatak. Osećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam smatram da bi to trebalo i da se sprovede u delo, a ne da svoje radno vreme provodim sedeći bez nikakvih radnih obaveza - kazao je Vlaović.

Foto: Profimedia

 

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „verovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

- Samim tim smatram da ovo moje radno mesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati deci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama - kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slede prethodnu vlast uz podsećanje da su se svi borili protiv korupcije“.

- U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mesta i zbog takvih koji vole da sede i ništa ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu gde jesmo. Takođe smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obeležja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave proverom radnih mesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nisam ništa radio i smatram da ovo radno mesto nije potrebno - zaključio je Vlaović u zahtevu za raskid ugovora.

(Pobjeda)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".