Pored toga što je bio izuzetan sportista, od malih nogu bio je član Osnovne organizacije gluvih i nagluvih u Kruševcu. Osvajao je brojne medalje, zlatne plakete, turnire, kolektivne i individualne nagrade, igrajući za reprezentaciju i klubove. Čak je uspešno trenirao rame uz rame sa "čujućim" sportistima u RK "Car Lazar".

- Išli na privatan turnir u odbojci i malom fudbalu, a uskoro ih je čekao put za Španiju na prvenstvo u futsalu - ispričali su nam Stefanovi prijatelji iz Udruženja nakon pogibije 8. februara.

Stefan je završio Specijalnu školu za gluve i gluvoneme u Jagodini. Bio je auto-limar, jedno vreme je radio u "Metaloplastici". Sport i reprezentativni dres bili su motivi za koje je živeo.

- Bio je veseo, uvek raspoložen mladić, nikada ga nije držalo mesto – ispričao je za "Novosti" prevodilac sa znakovnog jezika Perica Urošević. - Kad god bismo pričali, isticao je kako jedva čeka da zaigra za Srbiju, želeo je da otputuje na olimpijske igre.

Više od 500 ljudi prisustvovalo je sahrani Stefana Milanovića. Dva meseca kasnije, gluvonemi glumci u Kruševcu, uz pomoć glumice Kruševačkog pozorišta Slađane Nestorović, pripremili su pozorišnu predstavu u znak sećanja na svog prijatelja. Zvala se "Ne brže od života".

- Verovatno da bi i on igrao sa nama, jer je prošle godine bio sjajan u ulozi Lava u predstavi "Najbolji drugari na svetu" - prisećala se poznata glumica za "Novosti". - Tim komadom predstavili smo se na festivalu u Zrenjaninu.

Sledeće godine prijatelji su organizovali i Prvi Memorijalni turnir "Stefan Milanović".

- Potrudili smo se da u turnir uključimo sve sportske discipline u kojima je bio dobar, a ispostavilo se da je osim malog fudbala, rukometa, bio dobar i u pikadu, odbojci, stonom tenisu - ispričao je tada Nemanja Milanović, rođeni Stefanov brat. - Svuda je bio omiljen... Nikad neću moći da se oporavim što ga više nema.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".