Ubistvo se dogodilo u utorak uveče oko 20 sati u ulici Nova 34, u blizini naselja Lipov gaj u Veterniku. Policija veruje da je motiv ubistva novac, a da li se radi o reketu ili pozajmici, pokazaće istraga koja je u toku.

- Jovan je kobne večeri bio u jednom lokalu s prijateljem. U jednom momentu je dobio poruku na telefon i prijatelju rekao da mora da se nađe sa jednim poznanikom zbog nekog novca - kaže izvor blizak istrazi.

Ubijeni vlasnik menjačnice našao se s ubicom u ulici Nova, gde se dovezao svojim automobilom "fijat 500".

- Mesto na koje se parkirao pokriveno je video-nadzorom. Prema onome što se vidi na snimku, u autu je došlo do koškanja i tuče. Nakon toga ubica je izvukao Jovana preko suvozačevog sedišta i bacio ga na zemlju. Sačekao je da prođu dva, tri automobila, a zatim ga odvukao ispred automobila i ostavio ga uz ogradu, verovatno da bi malo zaklonio telo. Nakon toga je odšetao u nepoznatom pravcu - objašnjava naš sagovornik.

Od porodice imao samo majku

Jovan J. je vlasnik menjačnice u novosadskom naselju Detelinara i auto-placa u Veterniku. U Novi Sad se doselio iz BiH, a poreklom je iz Konjica. Osim majke nije imao porodicu i živeo je u blizini menjačnice.

NJegovi prijatelji i radnici kažu da je reč o veoma dobrom čoveku koji se uvek nalazio kada treba nekom da se pomogne, bilo nekakvom uslugom, bilo pozajmicom. Da li mu je jedna takva pozajmica došla glave, utvrdiće se istragom.

Prema njegovim rečima, pregledom ostalih kamera došlo se do pravca kretanja ubice, a zatim i automobila kojim je upravljao.

- Dok deo policije traga za ubicom, druga ekipa pokušava da utvrdi motiv. S obzirom na to da ubijeni nije pripadao niti se kretao u kriminalnim krugovima, zasad je isključena mogućnost da se radi o takozvanom mafijaškom ubistvu. Trenutno se proverava da li se ubijeni bavio pozajmicama. Po toj verziji, moguće je da ubica nije imao da vrati dug. Međutim, proveravaju se i priče Jovanovih prijatelja da navodno postoji ekipa koja je pokušavala da reketira manje privatnike - objašnjava izvor.

Policija je Jovanov telefon poslala na veštačenje, kako bi se utvrdilo s kim je bio u kontaktu kobnog dana, ali i da li je već primao pretnje.

(Alo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".