Slađanu Trajkoviću, koji je 15. decembra uhapšen u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, izjavio je danas advokat Dejan Vasić.

On je za Kosovo onlajn rekao da će već danas uložiti žalbu zbog prekršene ravnopravnosti strana u postupku i da će tražiti meru kućnog pritvora zbog zdravstvenog stanja Trajkovića.

Vasić je naveo da prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravnosti strana u postupku. 

Foto: Privatna arhiva

 

- Tražićemo da žalbeni sud preinači ovu meru u meru kućnog pritvora kao što je do sada bila praksa u suđenjima za ratne zločine za lica koja imaju prebivalište na KiM -  rekao je Vasić.

Naveo je da je uputio na to da krivično delo ratnog zločnina ne spada u najteža krivična dela, jer je najveća kazna 15 godina, dok je najviši stepen kazne 25 godina, što znači da je kazna 10 godina ispod zakonskog maksimuma. 

Foto: Tanjug/AP

 

Policija takozvanog Kosova uhapsila je 15. decembra Slađana Trajkovića, bivšeg policajca, pod sumnjom da je počinio ratni zločin 1999. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".