U pitanju je Sulejman Abdul Samed, muškarac koji dolazi iz Gane i koji svojom pojavom privlači apsolutnu pažnju.

NJegova visina iznosi čak 2,92 metra, čine nosi titulu najvišeg čoveka u Gani, ali i šire.

Ipak, u pozadini njegovog izgleda krije se bolest pod nazivom gigantizam. U pitanju je bolest koja izaziva prekomerni rast zbog prevelikog lučenja hormona rasta iz hipofize. Činjenica je da se on suočava sa raznim svakodnevnim izazovima, te je tako primoran i da naručuje posebnu odeću za njega, ali i obuću jer, kako kaže, ni u jednoj prodavnici ne postoji broj koji njemu odgovara.

Takođe, on ne može da vozi automobil jer su mu noge toliko velike da ga sprečavaju da pravilno drži volan, ali i da stane u auto. Da bi ušao u kuću, on mora u potpunosti da savije leđa jer je okvir od vrata suviše nizak za njega.

Međutim, ovaj muškarac je objasnio da on nema problem sa tim i da u potpunosti prihvata sebe takvog kakvog ga je Bog stvorio.

Jedina nada mu je da će uskoro otiću na operaciju koja će zaustaviti njegov dalji rast.

U međuvremenu, zvanično najviši čovek na svetu namerava da odbrani svoju titulu.

Godine 2009. Sultan Kosen je postao prvi čovek kome je Ginisova knjiga rekorda potvrdila da je visok preko 8 stopa (oko 2,44 m) u poslednjih 20 godina.

Poljoprivrednik iz Turske visoke je 251 cm, iako su svi ostali članovi njegove porodice, uključujući njegove roditelje i četvoro braće i sestara, prosečne veličine.

On je, još uvek, najviši čovek na svetu.

- Čujem da se u medijima govori: "Sultanov rekord je gotov, ima ljudi viših od Sultana". "Ako postoji, hajde da izmerimo našu visinu - rekao je Turčin i dodao:

 - Držim svoj rekord 14 godina. Neću nikome prepustiti svoj rekord. Odlučan sam u tome. -

Sultan je rođen 10. decembra 1982. godine, ali do svoje desete godine njegov rast je bio manje-više u skladu sa drugim dečacima njegovih godina.

NJegova spektakularna visina je uzrokovana stanjem poznatim kao "gigantizam hipofize", koje je rezultat prekomerne proizvodnje hormona rasta.

Kao tinejdžer, košarkaški navijač Sultan je bio prijavljen u tim Galatasaraja, ali je nažalost smatran previsokim da bi igrao profesionalno.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".