Srpskainfo nezvanično saznaje da se radi o Nebojši Vukoviću, bubnjaru benda “Deminutiv” iz Prnjavora koji je bio pobednik nedavne Banjalučke gitarijade.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je da je pored tela mladića, juče oko 16 časova, pronađen pištolj.

– Uviđaj na licu mesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Guzina Sanja, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Prnjavor – saopšteno je iz tužilaštva.

Radi utvđivanja tačnog uzroka i vremena smrti tužilac je naložila da se izvrši obdukcija beživotnog tela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne mere i radnje kao i veštačenja u cilju utvđivanja svih okolnosti koje su dovele do smrti.

Od svog bubnjara na društvenim mrežama oprostili su se članovi benda "Deminutiv".

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.
 

(Srpskainfo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".