Mnogi sportisti okrenuli su se veri, obilaze sveta mesta, tetoviraju likove svetaca, neki su i donatori manastira, ali porodica Gudelj duboko je zagazila u pravoslavlje.

Iako je Nemanja tetovažom čak tri krsta na leđima, jasno pokazao da je vernik, ni on a ni njegovi najbliži ne pričaju da su u Holadiji navodno podigli crkvu.

- Porodica Gudelj drži do tradicije i običaja, u njihovoj kući se zna red koji svi poštuju. Bliski su, porodica je na prvom mestu, o svemu se dogovaraju, niko se tu ne izdvaja niti misli samo na sebe. Ko ulazi u njihovu porodicu mora da poštuje glavu porodice, majku, pa onda svakog člana bez obzira što neko smatra da je to zastarelo i da su došla druga vremena. Izgleda da je baš tu izbio sukob sa Anastasijom koja je moderna devojka. Gudelji su dugo živeli u Holandiji, Nemanja je tamo igrao za juniorsku reprezentaciju Holandije, ali nisu se okrenuli ka zapadnjačkim vrednostima nego su se priključili našoj zajednici i okrenuli crkvi - ispirčao je izvor.

Foto: ATA images

 

 

Kako je rekao izvor, Gudelji su bili ktitori crkve u Holandiji.

- Čak su sagradili jednu crkvu, bili su ktitori, ali o tome neće da pričaju. To nisu radili zbog reklame nego iz iskrene vere i kao jedan vid donacije za sve grehe predaka koji bi mogli da utiču sada na njihove živote i sreću. Istina je da Nemanja i Dragiša ako je suditi na osnovu fizičkog izgleda izgledaju vrlo urbano, ali u njihovoj kući slušaju se otac i majka. Oni se pitaju u svemu pa su se svi složili, kada je Nemanja imao ponudu da igra i za reprezentaciju Holandije da se opredeli za Srbiju, gde ih sve srce vuče.

(Svet)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".