Navijači Crvene zvezde nadali su se da će u meču 16. kola Evrolige protiv ekipe Barselone na terenu videti i Fakunda Kampaca, najnovije pojačanje na Malom Kalemegdenu. Ipak, to neće biti slučaj. 

Argentinski plejmejker još uvek nije registrovan za Evroligu, a to neće biti promenjeno ni do petka, kada Crvena zvezda dočekuje Barselonu. 

Kako navodi Mozzartsport, crveno-beli su dobili LOC (letter od clearance) za Kampaca, ali zabrana registracije još nije zvanično sklonjena, pa Argentinac neće biti u timu za predstojeću utakmicu.

Foto: KK Crvena zvezda

 

Rok za prijavu istekao je u 18.00 i vremena za promenu nema.

Ovo svakako nije vest koju su delije žele da čuju, ali sigurno je i da će pored neigranja Kampaca pružiti veliku podršku svom timu, pošto su sve ulaznice za ovaj duel već uveliko rasprodate. 

Foto: Evroliga

 

Kampaco je odigrao samo jednu utakmicu za Crvenu zvezdu, a debi je ostvario na utakmici protiv Borca. Meč je završio sa učinkom od 11 poena (šut za dva 1/1, za tri 2/5, sa linije penala 3/3), pet asistencija, dve osvojene i dve izgubljene lopte, te tri skoka - za 19 minuta i devet sekundi na parketu. Niko u ekipi Zvezde nije imao veći indeks korisnosti od njegovih 18, koliko su dostigli i Ognjen Dobrić i Filip Petrušev.

Podsetimo, Crvena zvezda nalazi se u fantastičnoj formi otkako je na klupu seo Duško Ivanović. Na poslednjih 14 utakmica, crveno-beli upisali su čak 13 trijumfa. Jedini poraz ekipa sa Malog Kalemegdana doživela je od Olimpije iz Milana u tesnoj završnici. 

Zvezda se nakon 15 odigranih kola nalazi na 10. mestu u Evroligi, dok je Barselona četvrtoplasirani tim i važi za jednog od favorita za osvajanje najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi. 

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".