Početkom svake nove nedelje NBA liga objavljuje imena dva igrača, po jedan iz svake konferencije, koji su se najbolje pokazala tokom proteklih sedam dana. 

Iako je Nikola Jokić igrao neverovatno za ekipu Denver Nagetsa i ostvario sve tri pobede u nedelji za nama, titulu najboljeg igrača nedelje u Zapadoj konferenciji ipak je poneo slovenački košarkaš Luka Dončić. 

Mladi Slovenac je u proseku imao preko 31 poen, devet asistencija i osam skokova, a njegov Dalas je u prethodnih sedam dana imao skor 3-1.

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane, srpski centar i dvostruki MVP NBA lige je u proseku beležio tripl-dabl - 27,7 poena, 12 skokova i 13 asistencija, ali to očigledno nije bilo dovoljno čelnim ljudima najjače košarkaške lige na svetu da mu odaju priznanje. 

Jokić je imao naročito zapaženu partiju na božićnoj utakmici protiv ekipe Finiksa koju su Nagetsi dobili nakon produžetka. Somborac je na toj utakmici upisao svoj 89 tripl-dabl učinak, a imao je 41 poen, uz 15 skokova i isto toliko asistencija. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na društvenim mrežama povela se polemika o ispravnosti ove odluke, a mnogi smatraju da se NBA liga ogrešila o Srbina.

 

 

Na Istoku ovu nagradu dobio je fantastični Paskal Sijakam sa prosekom od gotovo 39 poena, deset skokova i sedam asistencija u dresu Toronto Reptorsa.

Foto: Tanjug/AP

 

 

U protekloj nedelji, kamerunski krilni košarkaš ostvario je i rekord karijere po broju postignutih poena na jednoj utakmici. Naime, on je protiv ekipe NJujork Niksa ubacio čak 52 poena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".