Zbog slabe kiše, danas treba očekivati povremeno vlažne kolovoze, dok je na planinanama moguć sneg zbog čega je zimska oprema obavezna, a u noćnim i ranim jutarnjim satima postoji opasnost i od slabije poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Van gradova saobraćaj je umerenog inteziteta, prohodnost puteva je u nižim predelima dobra, sem na prilazima većih gradova gde je saobraćaj pojačan i gde je kretanje vozila u pojedinim delovima dana usporenije, navodi AMSS.

Pored toga, na više putnih pravaca u Srbiji vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Na auto-putu E-75, petlja Bujanovac Jug - granični prelaz Preševo, zbog pojave magle vidljivost je smanjena na 80 metara, a od tunela Predejane do petlje Vranje na 50-60 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Foto: Profimedia

 

Kod petlje Grdelica - tunel Predejane magla smanjuje vidljivost na 100 m, petlja Vranje - petlja Bujanovac jug na 80 m, na auto-putu E-80, na deonici petlja Bela Palanka - petlja Pirot zapad na 200 metara.

Moguća je pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".