Prema informacijama koje posedujemo, on je sam 24. decembra pozvao policiju i prijavio se, a tada je policajcima na saslušanju, uz prisustvo advokata po službenoj dužnosti izneo detaljnu svoju odbranu.

Međutim, ovaj branilac mu je ubrzo otkazao punomoćje, te mu je danas dodeljen novi.

- On je po dolasku u tužilaštvo iskoristio da se brani ćutanjem, verovatno po savetu advokata - rekao je za medije izvor upoznat sa slučajem.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Jagodini predložio je sudiji za prethodni postupak da se prema osumnjičenom odredi pritvor po dve tačke: da ne utiče na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

- U narednom periodu biće saslušani svedoci koji će govoriti o odnosu oca i sina s obzirom na to da nije bilo očevidaca zločina - dodaje naš sagovornik.

Kako saznajemo, Živoradu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor.

Podsetimo, otac je ubrzo nakon ubistva, lično pozvao telefonom policiju i rekao da je ispred kapije porodične kuće u Lešju ubio svog sina. Paraćinska policija odmah je izašla na lice mesta i osumnjičenog za ubistvo je lišila slobode.

Šta su motivi za ovu tragediju još nije poznato, ali prema nezvaničnim saznanjima Kanala M, ova porodica je od ranije poznata policiji zbog više prijava zbog porodičnog nasilja.

Uviđaj lica mesta vrše pripadnici PS Paraćin i PU Jagodina, u prisustvu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, kako bi ustanovili sve okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije.

(Blic)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".