Novak je biranim rečima pričao o Lionelu Mesiju, koji je podigao boginju i verovatno posao najbolji igrač svih vremena.

- Imao sam veliku sreću što sam bio tamo. Za mnoge je to najbolje finale Svetskog prvenstva u istoriji. Kakvo izvanredno finale, način na koji je Argentina osvojila, a potom njihov doček u otadžbini. Svi smo videli kako su dočekani u Argentini, a posebno Mesi. Bilo je spektakularno, iskreno, toliko sam uživao. Kao ljubitelj sporta i fudbala, naravno da se divim Mesiju i mnogo ga poštujem - rekao je Đoković, koji se trenutno nalazi u Dubaiju gde igra na egzibicionom turniru Svetske teniske lige.

Britanski Ekspres, za koji je Novak i dao izjavu o Mesiju, veličanstvenoj pobedi Argentine i Svetskom prvenstvu, ističe da se baš Srbin i Argentinac bore za titulu najboljeg svih vremena u svojim sportovima. 

Foto: Profimedia

 

- Mesi je skroman, momak na zemlji koji se ne zanosi uspehom. Ono što je postigao svih ovih godina je primer za svu decu, koja mu se dive i žele da budu kao on - naveo je srpski teniser.

Đoković je priznao da bi voleo da ima istu ulogu kao Mesi. 


- Želim da verujem da se ljudi, posebno deca i mladi, identifikuju sa mnom. Trudim se da to uvek imam kao savest u svemu što radim, gde god da odem, šta god da kažem. Mi kao sportisti imamo veliku privilegiju da imamo platformu i da imamo glas. Ovaj sport prate milijarde ljudi širom sveta. Sport govori univerzalnim jezikom, sudara se sa svim granicama. Nadam se da će mnoga deca zgrabiti teniski reket kada vide mene ili druge tenisere - zaključio je Đoković.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".