Tragačica je na javnom servisu rekla "ima 3 sata da se palamudi", posle odgovora takmičara na jedno pitanje, upotrebivši reč koja kod nas ima pogrdan prizvuk i govori se žargonski, i u neformalnom govoru.

Čini se da je tragačica je bila pomalo "iznervirana" jer je takmičar Kristijan znao više od nje, pa je želela da pokaže i svoje znanje. Pitanje oko kojeg je došlo do "konflikta" je glasilo: "Teritorija koje države zahvata najviše vremenskih zona", a ponuđeni odgovori su bili Rusija, SAD i Francuska.

Oboje su znali odgovor na dato pitanje, s tim što je Kristian detaljno objasnio koliki broj kolonija "spada" pod Francusku i da je to razlog zašto ta teritorija zahvata najviše vremenskih zona.

Inače, reč ''palamuditi'' je izvedeni glagol od ''palamuda'' - što na grčkom znači "odvratan zadah iz usta". Koristi se da, u prenesenom značenju, označi osobe koje pričaju tj. filozofiraju u prazno i beskorisno, jer takva priča podseća na zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari. Kada neko "mlati praznu slamu", priča dugo, ali bez poente, obično kažemo da "palamudi".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".