Podsetimo, vozilo se pod rotacijom kretalo u rikverc između zgrada, gde je ekipa stizala na teren. Vozač u retrovizoru nije video da se stazom kreće starija sugrađanka, koja, s druge strane, nije čula vozilo, a bila je leđima okrenuta vozilu. Ni vozač, ni medicinsko osoblje nisu primetili da im je pod vozilom ostala zaglavljena starija žena, sve dok im se nije obratila.

Kako su za "Blic" rekli iz Zavoda za urgentnu medicinu, "iskreno im je žao zbog nemilog događaja".

- Nakon što smo ispitali sve okolnosti ovog nesrećnog slučaja, utvrdili smo da je pacijentkinja pregledana, da je u dobrom zdravstvenom stanju, koje i dalje pratimo. Sanitarsko vozilo se kretalo polako, sve vreme pod rotacionim svetlima, a gospođa se našla u takozvanom mrtvom uglu vozača, tako da, nažalost vožač nije mogao da je vidi - navodi se u saoštenju Zavoda za urgentnu medicinu Beograda:

- Iskreno nam je žao zbog ovog događaja, izvinje smo uputili i porodici pacijentkinje, koja je pokazala potpuno razumevanje za okolnosti pod kojima se desio ovaj nesrećan slučaj.

Povodom ovog slučaja, kako se zaključuje u saopštenju, pokrenut je i disciplinski postupak, a ako bude novih informaicija vezaznih za ovaj slučaj, o tome će naknadno obavestiti javnost.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".