Na samom početku komemoracije prikazani su snimci Marka Živića koji su rasplakali sve prisutne. 

Miloš Biković je prvi održao dirljiv govor na komemorativnom skupu.

- Napisao je jedan kratki akrostih: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko" - rekao je Biković.

 

- Marko je voleo neke uloge da posveti ljudima kojih nema. Mi ćemo sada igrati za njega - rekao je Andrija Kuzmanović u svom govoru.

- Nije bio ovakav dogovor Marko, trebalo je ti mene da pratiš uskoro u penziju, a sada ja tebe ovako pratim - kroz suze je rekao Slobodan Boda Ninković.

Članovi porodice pokojnog glumca koji je sedeli u prvom redu nisu mogli da sakriju suze zbog preranog odlaska glumca.

Među prisutnima su: Milica Milša i njen suprug Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić, Miloš Biković i  mnogi drugi...

Podsetimo, Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".