NJemu je u sudu ponovo utvrđen identitet, uručena mu je optužnica, koju je Više tužilaštvo u Beogradu podiglo dok je bio u bekstvu i sproveden je u pritvor, koji mu je takođe još ranije određen.

Osim Damira P., koji je osumnjičen kao neposredni izvršilac zločina, odnosno da je pucao, optužnicom tužilaštva su obuhvaćeni još i Šain U. (52) i Igor B. (44), koji se terete da su saizvršioci u tom teškom ubistvu na podmukao način. NJih dvojica su još ranije uhapšeni i nalaze se u pritvoru. Damir P. se tereti i za nedozvoljeno nošenje oružja, a Šain U. i za falsifikovanje isprave.

Prema optužnici, oni su nekoliko dana osmatrali kretanje Penčića i 19. marta Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem, inače, parkira svoje vozilo. Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u grudi žrtve. Penčić je prevezen u Urgentni centar, gde je preminuo. Nakon pucnjave Damir P. se vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U., a onda su se našli sa Igorom B., koji je Damira odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Foto: Š.M./Privatna Arhiva

 

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu. Kod njega su, prilikom hapšenja, policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".