Glumčeva porodica važi za jednu od porodica koje su na dobrom glasu u Užicu.   Ono što je stanovnicima ovog grada posebno drago, jeste da se glumac nije uobrazio i da dolazi u posetu svojoj porodici: 

- Mnogi koji su potekli iz raznoraznih gradova odu u centar kao što je Beograd i zaborave odakle su - izjavio je glumac i Ivanov profesor glume Slobodan LJubičić.

Foto: Petar Milošević

 

U Užicu žive imanova majka, otac i brat: 

- Ivan Bosiljčić toliko poštuje to odakle je, znate šta, ako ne bi poštovao grad u kom je rođen onda ne bi poštovao ni svoje roditelje koji su ceo vek proveli ovde. Potiče iz jedne divne, izuzetno divne porodice. Naravno, sve je to uticalo da i on bude takav kakav jeste - rekao je Slobodan ekipi emisije "Metar moga sela".

- Ivan je školski drug, iako nismo učili u istom odeljenju, cela generacija se seća Ivana. Još dok je bio đak užičke gimnazije bio je jako kreativan, nadaren, bavio se recitovanjem, učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima, čini mi se, koliko se sećam, bavio se i folklorom i već od druge, treće godine se naziralo da će biti veoma uspešan glumac - kaže Danka Kovačević i dodaje:

Na račun Ivanove porodice nižu se samo pohvale od prijatelja i poznanika. Ivanova drugarica se prisetila anegdote iz školskih dana: 

- Mogu da kažem sve pohvalne reči. On je uvek uspevao da, recimo, porazgovara sa njihovom profesrom, da odloži odgovaranje što mi recimo u našem odeljenju nismo uspevali jer nismo imali Ivana Bosiljčića, eto toga se recimo sećam odlično.

 

 

- E pa to je jedna divna porodica. Ja sam radila sa njegovim dedom Ivanom, radili smo kao rendgen tehničari oboje. NJegovog sam dedu znala od '73 . godine. To je jedna izuzetna porodica, njegova majka LJilja, otac Dejan, brat Dragan. Znam ih sviju.- izjavila je gospođa. 

- Deca su ogledalo roditelja. Oni su zaslužni, i deda Dragan i deda Ivan, a pogotovu mama i tata. Oni su mnogo divni ljudi. Od dobre biljke, dobro i seme - istakla je sugrađanka koja poznaje porodicu Bosiljčić i dodala:

- Znam da je njegov deda govorio da će da bude glumac, mada je deda pošto je bio zdravstveni radnik voleo da studira medicinu. Ali uspešan je, bez obzira, mislim da bi bio uspešan da je i jedno i drugo.

(Blic)

BONUS GALERIJA: Predrag Ejdus - retrospektiva karijere

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".