Kalina Kovačević je ispričala kako je njenom bivšem partneru svojevremeno izrečena zabrana prilaska, a da je tome prethodio događaj u koji su, kako tvrdi, morale da budu uključene institucije koje su vezane za nasilje u porodici i zato mu je bio zabranjen prilazak na mesec dana (kompletan intervju možete da pročitate na OVOM linku).

Našoj redakciji javio se upravo Vladimir Reković koji želi da iznese i svoju stranu priče. On tvrdi da nikakvog nasilja nije bilo, potvrđuje da mu je izrečena pomenuta zabrana, ali na osnovu Kalinine "lažne prijave", kao i da "smo svedoci trenda obespravljivanja očeva čiji svaki pokušaj borbe za vreme provedeno sa detetom i ostvarivanje roditeljske uloge u životu deteta postaje predmet manipulacije drugog roditelja".

Rekovićev demanti prenosimo u celosti:

"Prinuđen sam da reagujem zbog neistina koje je moja bivša partnerka Kalina Kovačević iznela na moj račun, a koji je vaš portal preneo.

Neistina je da se desio bilo koji oblik nasilja već je Kalina iskoristila priliku da me lažno prijavi za navodno nasilje u momentu kada sam, dok je još starateljstvo nad našim detetom bilo zajedničko, odlučio da dete povedem kod svojih roditelja u Užice, što je majka prethodno uskraćivala čitavih godinu dana. Uredno sam tada dao izjavu u policiji, ali zbog same njene izjave po automatizmu su mi izrečene mere zabrane pristupa iako to ni na koji način nije značilo da je nasilja u bilo kom obliku zaista i bilo.

Primena hitnih mera je postupak koji se po definiciji preduzima po prijavi jednog od roditelja makar ona bila i neosnovana, što se meni upravo i desilo. U potpunosti sam sarađivao sa zvaničnim institucijama i tražio zaštititu sopstvenih roditeljskih prava koje mi je majka deteta kontinuirano opstruirala protivno odlukama suda.

Foto: RTS printskrin

 

 

Prema nedavnom nalazu i mišljenju centra za socijalni rad nasilja nema niti ga je bilo, i zato i nema potrebe ni za kakvim merama zaštite koje je majka kao tužilja u postupku tražila. Prema privremenim merama suda vezano za postupak u toku, našem detetu je konačno omogućeno da sa ocem može i da putuje u Užice.

Žalosno je što se ovaj slučaj prezentuje na jedan ovakav način u medijima skrećući pažnju sa stvarnih slučajeva porodičnog nasilja. Bez želje da minimizujem činjenicu da su žene i deca najveće žrtve porodičnog nasilja svedoci smo jednog trenda obespravljivanja očeva čiji svaki pokušaj borbe za vreme provedeno sa detetom i ostvarivanje roditeljske uloge u životu deteta postaje predmet manipulacije drugog roditelja. 

Dalje, iznošenje nesitina na moj račun putem medija i to u toku trajanja postupka predstavlja pritisak na sud, što je apsolutno neprimereno. Posebno smatram da mi je bez ikakve osnove, a usled tendencioznog i delimičnog iznošenja činjenica narušen ugled zbog čega ću potražiti obeštećenje na sudu."