U porodičnoj kući u Vukovaru sinoć je napadnuta 38-godišnja žena. Muškarac koji ju je povredio udaljio se s mesta napada, a žrtva je prevezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj NJavro".

Zbog teških telesnih povreda je preminula, saopštila je policija.

Policija dodaje kako je brzo pronašla i privela 45-godišnjeg Vukovarca zbog sumnje da se dovodi u svezu s počinjenim delom.

Uviđaj su sproveli policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske i zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru. U toku je kriminalističko istraživanje. Motivi koji su doveli do ove tragedije još nisu poznati.

- Utvrdili smo da je osumnjičeni u subotu 29. oktobra oko 18:30 došao do porodičnje kuće u Vukovaru, koju 38-godišnja žena koristila, najpre u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom je povredio, što je za nju bilo smrtonosno budući da je kasnije preminula u bolnici - navodi se u saopštenju policije.

Napadač mešao alkohol i narkotike

HRT javlja da je ubijena žena bila majka dvoje male dece. Osumnjičeni je u trenutku napada, kako se neslužbeno saznaje, bio pod uticajem alkohola i narkotika.

Ovo je već 14. žena ubijena ove godine, a 65 ih je teško povređeno. U 2021. ubijeno je 14 žena, a teško povređeno 97.

- Nažalost, žena je uvek najnesigurnija u svome domu. Dom, umesto da bude mesto gde će ona biti sigurna, zaštićena i mesto gde će zaista uspevati da oseća ljubav i mir, nažalost, za svaku treću ženu nije sigurno mjesto - rekla je Ivana Sučić iz udruženja B.a.b.e.

BONUS VIDEO: POLICIJA DOVODI KAVČANE: Počelo saslušanje osumnjičenih za planiranje ubistva Jovana Jovanovića

(Index.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".