Do oko 03. novembra, uz dominaciju anticiklona biće suvo, stabilno i relativno toplo, ponegde uz pojavu magle i niskih oblaka. Vetar će biti slab, promenljivog pravca. Jutarnji minimumi biće od od +3 do +12, a dnevni maksimumi od +15 do +23, a lokalno i do oko +26 stepeni Celzijusa – kaže Čubrilo.

Meteorolog objašnjava da oko 03. novembra trenutno postoji signal za narušavanje anticiklona uz premeštanje hladnog fronta što bi nam donelo konkrentije padavine i zahlađenje uz odlazak temperatura u okvire proseka.

Nakon 06. novembra moguć je trend za promenljivo vreme uz povremene padavine i temperature oko proseka.

- Dugoročni ECMWF i CFSV2 za period posle 14. novembra daju signal za postavljanje jakog anticiklona u prostor između Velike Britanije i Skandinavije, što bi ka većem delu Evrope uključujući i nas pokrenulo hladno, severoistočno i istočno strujanje. Ukoliko se ta simualcija zaista ostvari posle perioda veoma toplog vremena mogao bi da usledi hladan period sa tempetaurama oko ili ispod proseka uz povremene padavine – kaže Marko Čubrilo uz napomenu da je reč o udaljenom intervalu što znači da je podložan izmenama.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".