Josipa Lisac i Karlo Metikoš upoznali su se 1971. godine. u Petrinji. On je bio njen ljubav, prijatelj i mentor. Zajedno su živeli 20 godina, a pevačica ističe da se ne seća se nijedne njihove svađe.

- Karlo mi je ostavio veliku zaostavštinu baštinu koju ja sad prosleđujem, živim, držim i ne dam - rekla je Josipa.

Par je putovao svetom, a živeli su i u SAD i SSSR. Josipa je Ameriku opisala kao brzu i život kao vrlo buran, za nju je Rusija romantična. Međutim, Rusi je nisu odmah prihvatili.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

- Bila sam drugačija, možda preopasna za njih. Htela sam da napustim Rusiju, odustati, ali Karlo je sve sredio. -

NJen život u Rusiji bio je i popraćen luksuzom, pa je osim kupanja u šampanjcu dok nije bilo vode, uživala u kavijaru i svim delikatesima.

- Kupovali smo najbolji kavijar - belugu. Jela sam tamo najfiniji sladoled na svetu, pili smo šampanjac. Kad sam rekla da sam se kupala u šampanjcu, to je bilo WOW, dekadencija, ali iz česme je kapala prljava voda - rekla je Lisac.

Foto: Milena anđela

Život u SAD bio je nešto drugačiji od života u Rusiji. Krajem osamdesetih je, kao već vrlo poznata pevačica u Jugoslaviji, otišla da osvoji Sjedinjene Američke Države i tamo dobila unosne ugovore.

- Amerika je pak nešto sasvim drugačije od Sovjetskog Saveza - Amerika je brza, tamo zgrabiš talent i odmah radiš s tim talentom. NJujork mi je najlepši - on je lud, buran. U LA sam napravila album s američkim muzičarina - 

Josipin talent je bio vidljiv već u prvom razredu osnovne škol, pa su joj učitelji savetovali da studira muziku. Prvi je put stala na pozornicu sa samo deset godina, kad je postala članica Dečjeg hora Radio-televizije Zagreb.

Foto: Arhiv Novosti

 

- To je bio disciplina i rad, a bila sam i u grupi odabranih. Ponosna sam na taj period, išli smo svuda po svetu, snimali ploču, bili na otvorenju Dubrovačkih letnih igara - rekla je Lisac.

(24sata.hrPLUS)