Američki košarkaš Erik Bledso našao se u centru skandala nakon što ga je devojka prijavila za nasilje, prenose američki mediji. 

Bledso je navodno ošamario svoju devojku u kući u Los Anđelesu nakon čega je završio je u zatvoru.

Kako se navodi, do ovog incidenta je došlo samo par sati nakon što se pojavila informacija da je ovaj košarkaš našao novi klub - Šangaj Šarks. Bivši NBA košarkaš bi karijeru trebalo da nastavi u Kini, ali je policija primila poziv u sredu oko 23 časa, nakon čega je patrola izašla na teren. 

 

 

Bledso je ubrzo pušten jer je platio kauciju, ali protiv njega će biti pokrenuta istraga. 

Prema pisanju američkih medija, njegova devojka je čak na društvenim mrežama postavila fotografiju svojih povreda, ali je u ubrzo nakon toga obrisala. 

- Nijedna ovakva veza nije vredna. Bledso je čudovište, porodično nasilje je stvarnost. Ovo nije prvi put da se dogodilo, ali sam ja tada ostala i to je moja krivica - napisala je nesrećna devojka. 

Nakon što je dobila podršku mnogih, ona je ipak, iz za sada nepoznatih razloga, odlučila da obriše svoju objavu. 

 

 

Bledso je izabran na draftu 2010. godine kao 18. pik i nosio je dresove Los Anđeles Klipesa, FIniksa, Milvokija i NJu Orleans Pelikansa. Poznat je pod nadimkom "mini Lebron", a prošle sezone je branio boje Klipersa koji mu nakon isteka ugovora isti nisu produžili.

Bledso je neuspešno tražio novi NBA angažman, ali je odlučio da ipak ode na drugu stranu sveta i zaigra u kineskoj ligi.

On je dva puta biran u najbolje defanzivne petorke (2019. i 2020. godine).

BONUS VIDEO: Ovako su "delije" dočekale Dejana Radonjića kao trenera Panatinaikosa

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".