U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas, oko 22 sata, dogodila na putu između Kikinde i Mokrina poginuo je A. N. (27) iz Kikinde, prenose Novosti.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili automobil marke „pasat“, kojim je upravljao S. S. (37) iz Sente i moped koji je vozio mladić koji je život izgubio na licu mesta.

Vozač automobila, registarskih oznaka SA ( Senta-Ada) nije povređen, ali mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Kako nam je rečeno u kikindskoj policiji, protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Okolnosti nesreće se još ispituju. Postoji sumnja da je do sudara došlo zbog prekoračenja brzine i da je vozilo išlo većom brzinom – rečeno nam je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Istragu o okolnostima nesreće vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi.

- Automobil se kretao prema Kikindi, ali je teško utvrditi pravac kretanja mopeda. Prema tragovima i rastojanjiima, za sada se misli da je moped išao u istom smeru i da je bio ispred vozila, ali to tek treba da se potvrdi. Vozač „pasata“ na dreger testiranju nije imao prisustvo alkohola, ali je određena i analiza iz krvi – saznali smo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Telo stradalog A. N. poslato je na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".