Snimci sa društvenih mreža prikazuju da je gomila od najmanje 100 ljudi blokirala put u centru Teherana, a nešto dalje u istom gradu i desetine policajaca raspoređenih u ulici gde je goreo požar.

Suzavac je ispaljen tokom protesta ispred udruženja advokata u Teheranu, gde je na desetine demonstranata skandiralo "ženama životna sloboda", pokazuju video-snimci, dodaje Rojters.

U severozapadnom gradu Bukanu, snage bezbednosti pucale su na demonstrante, ranivši 11 ljudi, navodi grupa za ljudska prava Hengav, koja je takođe izvestila o pucnjavi u gradu Kermanšahu.

Rojters dodaje da su u Sanandaju, glavnom gradu u provinciji Amini u Kurdistanu, demonstranti rekli da je takođe pucano na učesnike protesta, kao i da je nekoliko osoba povređeno, i da je policija svuda.

Rojters navodi da nije mogao nezavisno da proveri autentičnost video-snimaka.

Protesti zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini, preminule posle privođenja u policijsku stanicu zbog nepoštovanja hidžaba, održavaju se širom Irana već mesec dana.

U protestima je ubijeno najmanje 185 ljudi, uključujući 19 maloletnika, dok je na stotine njih povređeno, a na hiljade je uhapšeno, prema podacima grupa za zaštitu ljudskih prava, navodi Rojters.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".