Kako nam je direktor ove zdravstvene ustanove kazao, povređeni 36-godišnjak smešten je na odeljenje intenzivne nege i nalazi se pod 24-časovnim nadzorom.

- On ima tešku telesnu povredu, upucan je sa leđa vatrenim oružjem, ne znamo kog kalibra. Ima povredu desne lopatice, prelom drugog desnog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Metak mu je izašao gotovo na prednju stranu vrata. Hitno je operisan, zaustavljeno je krvarenje, metak je izvađen i on je trenutno u jedinici intenzivne nege. Mogu da kažem da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja, ali biće pod stalnim 24-satnim nadzorom od strane najboljih lekara u KBC Kosovska Mitrovica - kazao je Elek u razgovoru za naš portal.

Prema njegovim rečima, u današnjim nemirima povređeno je ukupno deset osoba.

- Imamo deset povređenih, od toga osam nije zadržano na bolničkom lečenju. Oni su povređeni gumenim mecima, suzavcem, šok-bombama - kazao je.

U toku je dijagnostika druge osobe na bolničkom lečenju.

- Ta druga osoba je povređena tako što je zadobila povredu tupom silom, da li kundakom, da li čizmom, nismo još dobili tačnu informaciju. On je u fazi dijagnostikovanja i biće smešten na odeljenju hirurgije KBC-a - rekao nam je.

Kako je precizirao Elek, svi povređeni su muškarci.

(Telegraf)