Aleksandra Živković supruga Radoja Živkovića Žutog, koji je uhapšen u Turskoj zbog ubistva vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića, vlasnica je druge kuće strave kriminalnog klana Velje Nevolje u Surduku, a u kojoj je ubijen i spaljen mladić Goran Mihajlović. Ova žena saslušana je u istrazi protiv ozlogašenog klana, a kako piše Blic, tvrdila je da ne zna ništa o zločinu u njenoj kući, ali da je Žuti imao ključ od vikendice.

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

 

Živkovićeva je ispričala da je 2015. godine podnela papire za razvod braka od Radoja Živkovića Žutog. Tvrdila je i da sa njim nema nikakav kontakt.

- Ona je ispričala da njen bivši muž poseduje ključ od kuće od pre, dok su bili zajedno, zatim njen tata i radnik sa sela koji im to čuva i njen brat od strica koij nikad ne koristi kuću, niti dolazi tamo, vrlo retko - stoji u optužnici protiv ozloglašenog klana.

Foto: MUP

 

Živkovićeva je ispričala i šta se događalo u kući u periodu kada je ubijen Goran Mihajlović. Kako je istakla, ona nema saznanja o slučaju ovog ubistva, a da je kuću u Surduku nasledila i da je u njenom vlasništu. Ispričala je i da joj je za zločin rekla policija kada je došla da pretrese kuću, a kada se završilo kazali su joj da su na nekoj litici pronašli neke gume, i neku belu koskicu i pitali su je ko tamo živi i za ključ od kuće. Navela je da njen tata poslednjih godinu i po dana živi tamo, a da tokom aprila meseca 2019. godine tamo niko nije živeo. Kuća se koristilla vikendom, s tim da je ona nije toliko koristila već više njen tata, koji je tamo vikendom, da je napunio 70 godina i onda mu je lepše tamo na vazduhu i da je on više tamo.

Objasnila je i da postoji i "ta jedna stara kuća koju koriste" i koliko je razumela policija je tu staru kuću više gledala.

U optužnici se dalje navodi da je Živkovićeva objasnila da to nije ni kuća ni šupa, nego stara kuća u kojoj stoje stvari za plac, alatke i za decu kola. Ključ za tu kuću, rekla je ona, ne postoji nego je onako otvorena.

Foto: MUP

 

- Plac nije ograđen, samo sa strane puta postoji kao neka ograda, sa ovima pored komšijama ne postoji ništa, nego znaju šta je čije, a ovamo je reka i sada je neki čovek, pre možda jedno godinu dana napravio kao neku svoju ogradu, kupio je to pored pa je napravio ogradu, ranije tu nije bila ograda. Ne zna ime suseda sa leve i desne strane. Poznaje komšiju pored zove se Voja, misli da živi u Holandiji i povremeno dolazi, sa druge strane nije bilo ništa godinama, pa je sad taj neki čovek kupio, misli da se zove Bratislav - stoji u optužnici.

Kako je navelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, supruga Radoja Živkovića je rekla da je u trenutku pretresa kuće bila u njoj, ali da nije videla ostatke guma. Naglasila je i da se plac završava liticom, da je tu reka padina i da je visoko.

- NJen bivši muž zove se Radoje Živković, a podnela je zahtev za razvod braka u decembru 2015. godine, ali nema kontakt sa njim - piše u optužnici protiv klana Velje Nevolje.

Foto: Printskrin

 

Podsetimo, Radoje živković Žuti, istaknuti je pripadnik kavačkog klana i rođak Radoja Zvicera. On je uhapšen nedavno u akciji turske policije zbog sumnje da je jedan od organizatora ubistva Jovice Vukotića, vođe škaljarske kriminalne grupe.

Takođe, Živkovićevo ime pominjano je u najsurovijim likvidacijama pripadnika škaljarskog klana. U direktnu vezu sa Veljom Nevoljom doveli su ga presretnuti razgovori sa aplikacije Skaj do kojih su došli istražni organi, a u kojima je dogovarao likvidaciju Mileta Radulovića Kapetana.

Radoje Živković, prema nezvaničnim informacijama, organizator je i ubistva Milića Minje Šakovića u Budvi, ali i Gorana Vlaovića na hrvatskom ostrvu Pag.

- Glavna meta mu je bio Vukotić, ali je organizovao i likvidacije svih „škaljaraca“ do kojih je u međuvremenu mogao da dođe - dodaje sagovornik i podseća da je protiv Živkovića i Perunovića podignuta optužnica zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020. u Spužu. Na istoj optužnici su i Zvicer, Kašćelan, ali i Belivuk i Miljković. Takođe, Živković je zvanično osumnjičen i za likvidaciju „škaljarca“ Mila Radulovića, zvanog Kapetan, u kom je takođe učestvovao sa Belivukom i Miljkovićem - preneli su mediji.

Takođe, Živković je na optužnici i zbog ubistva Nikole Stanišića 2020. godine.

Podsetimo, svedočenje svedoka okrivljenog Nikole Spasojevića u kojem do detalja iznosi kako je Goran Mihajlović ubijen u kući u Ritopeku, a potom njegovo beživotno telo spaljeno u Surduku, istražnim organima ukazalo je da je ovaj ozloglašeni klan imao još jednu vikendicu strave.

Spasojević je tužilaštvu izneo da su ga početkom 2019. godine Veljko i Marko zvali da ide sa njima da bi njih dvojica našli neku kuću u Surduku. Kada su stigli u Surduk, prema rečima Spasojevića, Veljko i Marko su mu rekli da stane ispred jedne kuće koja je imala veliki plac i belu ogradu. U blizini te kuće se nalazio i neki restoran i neki bazeni. Kako je ispričao, on je ostao u kolima, dok su njih dvojica prošli kroz kapiju i uputili se ka toj kući gde su se zadržali nekih 15 minuta.

- Posle par dana po pozivu Veljka otišao sam u njegovu kuću gde živi sa suprugom i decom. Tada mi je Veljko rekao da hoće da osveži kuću svoje tetke i izdiktirao mi je spisak predmeta koji trebaju za adaptaciju: dva veća kombinezona, dva para čizama, molerske kape, tanki najloni, debeli kab, lanac. Tražio je da se kupe plastična korita za malter, par džakova kreča, rukavice, veći i manji eksere, čekić, macola. Takođe, po nalogu Veljka kupio sam više desetina automobilskih guma i oko 40 - 50 džakova ćumura. Posle toga sam zajedno sa Veljkom i Markom njegovim kamionom sve to odvezao u Surduk i ostavio u šupi pored kuće - ispričao je Spasojević u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tragovima ovog iskaza policija je krenula u potragu za pomenutom kućom. Kako stoji u optužnici, policija je 22.januara ove godine pronašla vikendicu u Surduku koja odgovara opisu koji je Spasojević dao i izvršila pretres placa sa pratećim objektima - okućnicom. Na osnovu fotografija opisalo je da je plac oivičen belom ogradom dok se na drugim fotograijama uočava veliko dvorište u čijem je podnožju kuća. U optužnici se navodi da se iz policijske dokumentacije uočava širi izgled padine u dubini placa prema reci Dunav.

BONUS VIDEO:

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".