Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila u subotu uveče u blizini Mostara, u kojoj su četiri osobe poginule, a četiri teško povređene, prouzrokovana je prekomernim konzumiranjem alkohola i trkom kolima, piše Klix.ba.

M.P. u automobili marke "BMW x5" i M.D. u automobilu marke "Mercedes" vozili su u alkoholisanom stanju, sa 2,5 promila alkohola u krvi. A slučajna žrtva njihove trke bio je hercegovački biznismen Mate P. koji je vozio "BMW", i poginuo je dok se vraćao sa krštenja sa prijateljem.

Koliko su brzo vozili najbolje svedoči prizor automobila koji su posle udesa potpuno devastirani i danima će se ispitivati kako bi se rasvetlila strašna nesreća.

Jurili su iz pravca Mostara prema Čapljini i u selu Buna-Zaton kod Bunskih kanala pobili gotovo celu porodicu koja je putovala iz suprotnog smera.

Osim toga, u ovoj nesreći nastradao je bračni par Krstić iz Mostara sa devetogodišnjim sinom. Oni su bili u automobilu marke "Renault Scenic". NJihova trogodišnja ćerka je preživela, ali je zadobila povrede opasne po život i za nju se bore lekari u mostarskoj bolnici.

Teške povrede zadobili su i putnici iz "BMW-a" L.M. (1987), R.V. (1977) i K.J. (1998).

Uviđaj, koji su izvršili pripadnici Policijske uprave Mostar, po nalogu dežurnog tužioca, trajao je više od pet sati, a za to vreme saobraćaj je na ovoj deonici magistralnog puta bio potpuno obustavljen.

Tela stradalih prevezena su u mrtvačnicu "Bijeli Brijeg", a po nalogu tužilaštva biće obavljena obdukcija, dok su sva vozila prevezena u MUP HNK u Mostaru i na njima će biti obavljeno detaljno veštačenje kako bi se razjasnio slučaj i okolnosti pod kojima se dogodila strašna nesreća.

(Klix.ba)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".