DANAS je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano izricanje presude u okviru suđenja Lazaru Galiću. Galić je, odlukom suda osuđen na 10 godina zatvora.

NJemu je suđeno povodom optužbi da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i deset godina, a zatim pobegao sa lica mesta. Desetogodišnji Stefan Balić je, zbog zadobijenih povreda, nakon nesreće preminuo.

Podsećamo, na prethodnom ročištu obavljen je uvid u video zapis snimljen kod pešačkog prelaza na kom je poginuo Stefan Balić.

- Utvrđeno je da se u 20.15 sati i 18 sekundi vidi dolazak pešaka, te da se pešaci u kadru vide do 20.15 sati i 22 sekunde. Pešak je čovek sa čije se desne strane nalazi osoba nižeg rasta sa kišobranom u ruci. Svetla ispred dragstora upalila su se u 20.17 sati i 56 sekundi - rekla je sudija, a na snimku su se videli zabrinuti ljudi koji su se u tom momentu okupili na licu mesta.

Jeknić je napomenuo da je odbrana, analizirajući snimak konstatovala da je Mihailo Balić prilikom kretanja i dolaska iz Ulice Pana Đukića kreće bliže desnoj ivici kolovoza, te da se sa decom kreće pravolinijski, bez skretanja ka centralnom delu pešačkog prelaza.

Foto: Foto: MFoto: M. S./printskrin Fejsubk/OFK Gol

 

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".