BEOGRAĐANIN D. G., koji se sumnjiči da je u februaru ove godine ubio Aleksandra Tatalovića (21) na Labudovom brdu, predao se danas Višem javnom tužilaštvu u pratnji svog advokata Irine Borović.

Grupa mladića, lica sakrivenih iza maski Gavrila Princip, napali su Aleksandra, a koban je bio ubod noža u srce.

Tatalović je 23. februara šetao Ulicom 11. krajiške divizije u beogradskom naselju Labudovo brdo sa devojkom i drugom. Oko 23 sata sa leđa su im prišla petorica mladića obučenih u crno i nasrnula na Aleksandra. Oni su ga izboli kuhinjskim nožem, a sumnja se da mu je kobnu ranu naneo uhapšeni D. G. Kada se Aleksandar srušio na asfalt, napadači su pobegli niz ulicu, a devojka i njen drug tada nisu mogli sa sigurnošću da kažu da li je osim ubice bilo još četiri ili pet napadača. Mladić je zadobio povrede grudnog koša i leđa, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

- Pojavio se zato što želi da pristupi u tužilaštvo, sam je došao kod tužioca, u četvrtak bi trebalo da bude saslušan i videćemo kada će biti iznošenje odbrane - rekla je Irina Borović. - On je svakako sproveden u Centralni zatvor i biće danas doveden kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Kako je tada saopštila policija, motiv ovog krvavog zločina bila je, najverovatnije, ljubomora. Tinejdžerka, koja je bila sa Aleksandrom, ranije se navodno zabavljala sa D. G., za kojeg se navodi da je pripadnik određene navijačke grupe.

Voleo motore i automobile

- BIO si vredan, dobar, najbolji čovek koga smo znali - rekla je rođaka na Aleksandrovoj sahrani. - Odmalena si znao čime želiš da se baviš, a to su motori i automobili. Radio si od svoje 16. godine i razlikovao si se od svojih vršnjaka jer si znao šta želiš u životu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".