Kraljica Elizabeta II posedovala je jedan veoma redak komad nakita, koji je često predmet razgovora u krugovima kraljevske porodice. Naime, u pitanju je njen verenički prsten koji više 70 godina nije skidala sa svoje ruke.

Reč je o trokaratnom dijamantu koji je sa svake strane optočen sa još četiri manja dijamanta. Ipak ovaj prsten krije jednu veoma zanimljivu priču. Mit keže da su ruski car Nikolaj II i carica Aleksandra poklonili veliku tijaru sa dijamantima princezi Alisi od Batenburga kada se udala za grčkog princa Andrea.

Foto: Profimedia

 

 

Nakon dosta vremena, ona je ovu tijaru predala svom sinu jedincu, princu Filipu kako bi od nje napravio prsten za buduću suprugu Eliabetu II.

Priča se da se princ Filip mesecima bavio dizajnom prstena za svoju izabranicu, a koristio je i druge dijamante sa tijare kako bi napravio i ogrlicu, koju joj je dao kao venčani poklon.

Foto: Profimedia/Tanjug/AP

 

 

Kada ju je zaprosio 1947. godine, prsten joj je bio veliki, ali su uspeli da ga smanje pre zvanične objave datuma venčanja. Od tad kraljica Elizabeta ovaj prsten nosi svaki dan i tako već 72 godine.

Šuška se da ga koristi kako bi svojim podređenima poslala poruku, jer kada počne da ga vrti to znači da je spremna da krene kući.

(Blic)

BONUS VIDEO:

SEDAM DECENIJA NA TRONU: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".