Rose su Sekina oaza mira i beg od gradske vreve, ali i obaveza. Slavna glumica ove godine proslavila je 80. rođendan, ali radi kao da je dvostruko mlađa. Mnogi joj zavide na energiji, a ona otkriva da nema neku posebnu tajnu mladalačkog duha, osim one koja možda i jeste najvažnija - da o godinama uopšte i ne misli.

"Ja nešto i ne mislim o tome. Uvek se iznenadim kad me neko pita kao Vi sada... Ne mislim uopšte o godinama. Naravno, jednog dana će se javiti godine. Jave se godine tu i tamo, ali ja živim kao i do sada. Hvala Bogu, ništa se nije promenilo. Puno plivam, ja sam ovde kupačica broj jedan", rekla je Seka.

Foto: ATA images

 

Jedino što joj, priznaje, teško pada, jesu putovanja. Zbog dugog letenja avionom nedavno je odbila i odlazak u Kanadu.

"Najteže mi je da putujem. A ceo život sam provela u kolima... Evo, sad je trebalo da idem u Kanadu, pozvani smo, ali ja sam odbila. Ne mogu to, avioni, kamioni, više ne mogu to da izdržim", iskrena je proslavljena umetnica.

Iako mnogo vremena provodi u Crnoj Gori, njen dom ipak je u Beogradu. Međutim, Seka priznaje da se u rodnom gradu više ne oseća kao nekada.

"Ja volim svoju kuću, ja od Beograda nemam ništa drugo, ja tamo nigde ne izlazim. Naravno, nerviram se na sve što se događa u Beogradu, promene, unakazivanje i otimanje... Potpuno su oteli dušu Beogradu, moram tako da kažem. Shvatam sve promene, da život mora ići dalje, ali to nasilje koje se radi... Svuda je nasilje, svi otimaju kao da je Sudnji dan. Tako valjda mora da bude", rekla je Seka.

Foto: ATA images

 

Mnogih njenih prijatelja više nema, a među njima je i proslavljeni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić. Seka Sablić često, kako kaže, misli na njih i posećuje njihovu večnu kuću.

Foto: reprint TV Novosti

 

"Odem na groblje Mileni i Gagi, odnesem im cveće. Na moju Milenu često mislim i pitam se šta bi rekla da vidi ovaj mrak. Uvek je bila na pravoj strani, bila je avangarda, bila je samostalna u svojoj glavi. Prava građanka, divna i dobra", rekla je glumica.

(Dnevni avaz)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".