Advokat Nikola Ristović, koji je pred Specijalnim sudom zastupao Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potvrdio je za Kurir da je otkazao punomoćje dvojici organizatora kriminalne grupe kojoj u ponedeljak treba da bude nastavljeno pripremno ročište pred početak suđenja za sedam ubistava i druga krivična dela.

Kako je naveo, Ristović je otkazao punomoćje i ostalim optuženima koje zastupa u tom predmetu.

- Otkazao sam punomoćje svima i neću zastupati nikoga u predmetu. Kako je već zakazano pripremno ročište, zamolili su me da ostanem na ovom, ali nakon toga ne zastupam više u tom predmetu. Što se razloga otkazivanja punomoćja tiče, oni predstavljaju advokatsku tajnu i ne bi bilo u redu da ih iznosim - rekao je Ristović.

Podsetimo, Nikola Ristović u predmetu je bio branilac od prvog dana, odnosno od februara prošle godine, kada je kriminalna grupa uhapšena. Takođe, bio je branilac i u postupku koji je protiv Belivuka i Miljkovića vođen zbog ubistva Vlastimira Miloševića u centru Beograda, posle kog su oni pravosnažno oslobođeni optužbi.

Inače, njih je uz Ristovića zastupao advokat Dejan Lazarević, ali je on pre nekoliko meseci uhapšen.

Pripremno ročište koje je zakazano za ponedeljak, sredu i četvrtak pred Specijalnim sudom u Beogradu, najverovatnije će krenuti iznova, pošto je u međuvremenu podignuta optužnica protiv kriminalne grupe za još dva ubistva.

Kako saznajemo, odbranu Belivuka i Miljkovića, najverovatnije će po službenoj dužnosti preuzeti dvojica mladih advokata.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".