Davne 1980. godine Dajana se prijavila za svoj prvi posao. Zaposlila se kao dadilja dečaku Patriku u američkoj porodici koja je u to vreme živela u Londonu.

Foto: Profimedia

 

 

Majka dečaka nije znala da osamnaestogodišnjakinja potiče iz poznate britanske aristokratske loze Spenser i da se zabavlja sa princom Čarlsom za kojeg će se udati u julu sledeće godine.

Lejdi Dajana je za porodicu Robertson radila samo nekoliko meseci, tri dana u nedelji, a niko nije bio svestan da je za nekoliko meseci očekuje globalna popularnost koju će steći ulaskom u kraljevsku porodicu.

- Kad je Dajana u našu porodicu došla kao stidljiva 18-ogodišnja dadilja, imala je vrlo malo životnog iskustva, ali je znala da radi sa decom pa je svoj posao savršeno obavljala - rekla je ova poslovna žena i prisetila se kako je sela je na pod s Patrikom i bila fokusirana samo na njega.

Između smena, za koje je bila plaćena samo pet dolara po satu, školovala se za medicinsku sestru.

Foto: Profimedia

 

 

Robertson je za Dajanino aristokratsko poreklo saznala tek kad je ispred kuće primetila gomilu paparaca koji su je pratili zbog veridbe sa princom Čarlsom.

- Dajana je bila vrlo uviđavna, to smatram njenom najjačom karakteristikom. Htela je da grli ljude, da im pruži dodir - rekla je Robertson.

S apsolutnim poštovanje, majka dečaka je otkrila da je princeza bila topla, puna poverenja i ljubavi.

- Nastavile smo dopisivanje sledećih 16. godina - rekla je ona, otkrivši da joj je Dajana poslala desetinu pisama i čestitki tokom svih tih godina, želeći čak da joj porodica dođe u posetu kraljevskoj porodici.

Dajana je poginula u automobilskoj nesreći 1997. godine kad je bežala upravo od paparaca.

Roberston njenu sahranu opisuje kao najtužnijih i najbolnijih sat vremena u životu.

U šest nastavaka dokumentarne serije biće opisan Dajnin život put ljubavi, ali i patnje kao i njen tragični završetak.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".