Osiguravajuća društva su, na preporuku guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, odlučila da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti i od sutra će vratiti cene na nivo od pre povećanja, 1. avgusta, rečeno je Tanjugu u Udruženju osiguravača Srbije.


Precizira se da će cene od sutra, 26. avgusta, biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 posto.

- Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guverner Jorgovanka Tabaković čine u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda. Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine - navodi se u saopštenju UOS-a dostavljenom Tanjugu.

Dodaje se da Udruženje poziva ostale učesnike na tržištu automobila da prate njihov primer i da svi zajedno, uvažavajući napore NBS, daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

- Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila bile su na snazi od početka avgusta. Odluka o poskupljenju doneta je prvi put posle 1. jula 2014. godine, na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila. Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, pre svega, poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila - navodi se u saopštenju UOS-a.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".