Pevač nas je napustio u nedelju, baš kao što kaže u svojoj pesmi. Tog 6. decembra 2020. godine brojni obožavaoci su se na ulicama Beograda oprostili od DŽeja koga je izdalo srce. 

Rođen je 1965. godinu u Beogradu, na Dorćolu, gde je i preminuo u svom stanu. Rođen je u višečlanoj porodici, njegov otac Mazlam je bio obućar, dok je majka Barija radila u komunalnom preduzeću "Zelenilo". Prvi razred je upisao u školi "Braća Baruh" na Dorćolu i bio je đak za primer, sa svim peticama. NJegovi roditelji su se razveli kada je otac Mazlam odlučio da se odseli u Austriju.

Foto: D. Mišić

 

Posle razvoda roditelja, DŽej je pošao sa ocem, ali ga je otac vratio u Beograd nakon što je DŽej pao razred. Počeo je da živi sa bakom Danicom, dok je majka živela nekoliko ulica dalje sa sestrama. DŽej je od tada počeo da sve više vremena boravi na ulici i počeo je da se bavi džeparenjem. Kada bi ga majka zatekla na ulici i videla čime se bavi, svaki put bi mu lupila šamar. Međutim to nije pomoglo. Brzo ga je socijalna služba poslala u dom za maloletnike.   

Bežao je iz svakog doma, a najviše se zadržao na Voždovcu u domu "Vasa Stajić", gde je proveo 9 godina. On je sveojevremeno u jednoj emisiji sve rasplakao pričom koja iz ranog detinjstva.

- Ja sam polutan, pola seljak, pola ciganin. Leti sviramo, zimi jedemo. Otkako je ćale u Austriji, ni zimi ni jedemo. To je naš Dorćol, Menhetn. Ja sam radio na šalu, nisam bio kriminalac, malo delikvent. Kad je keva išla sa cvećem, nikad mi nije došla u posetu u dom, ćale je dolazio - govorio je DŽej tada.

Foto: Reprint Sabor

 

- Majka je brinula o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. U mojoj grupi u domu je bilo 12 problematičnih dečaka. Više puta smo išli na razgovor sa psihologom, to je bilo obavezno. Od cele te grupe samo smo nas četvorica uspeli u životu, osnovali smo porodice i počeli smo da radimo. Ostali su nastavljali da menjaju domove i ko zna kako su završili - rekao je on tada.

DŽeja  je slomila porodična tragedija. NJegova sestra Šeherezada je nestala u Crnoj Gori 2003. godine. Niko nije znao gde je sve dok kobnog maja 2004. godine nisu našli njeno telo u Šušnju kod Bara. Ubistvo je organizovao njihov sestrić, sin najstarije sestre. Navodno je proneverio novac, a da to ne bi saznala tetka, odlučio je da je ubije. 

(Kurir.rs)

BONUS GALERIJA: In memoriam-DŽej Ramadanovski

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".