To je velika retkost, ali i obaveza za domaćine. Trojke su dobile ime Pantelići jer su rođene na crkveni praznik Svetog Pantelije.

Milica je teorijski jedna u 10.000, a u praksi jedina u topolskom kraju koja je poslednjih decenija otelila zdrave živahne trojke. Telad su malo poranila i iznenadila ukućane.

- Samo sam hteo da pogledam da li imaju vodu, pogledam, kad ono tele ispod nje. Umalo se nisam onesvestio kad sam ga video. Niko kući. Ja sam - priseća se Saša Ristić za "RTS".

Foto: RTS printskrin

 

 

- Pravo smo iz kola, prvo ovde došli da ih obiđemo, što se kaže. Malo se divili, malo ih izmilovali, pa onda posle sumirali rezultate šta je bilo i kako je bilo - dodaje Milan Ristić.

A to najbolje zna veterinar Đorđe koji je odmah pritekao u pomoć. Dragoceno iskustvo i za njega.

- Mlad sam veterinar. Ali videti trojke da budu vesele... LJudi rade ceo životni vek veterinu i ne sretnu te trojke, ali eto, imao sam sreću - navodi veterinar Đorđe Marković.

- Radost jedno kad se oteli i pravilno i sve dobro, a tri već, to da ne pričam - kaže Radoslav Ristić.

Dobra genetika i ishrana, ali i uslovi držanja doprineli su da petogodišnja Milica lako iznese trudnoću. A živahno i kočoperno potomstvo već se otima oko hrane.

 

- Jedno malo žensko, zovemo ga Žilavko, ono je najmanje, ono najviše trči za cuclom i ono je najhalapljivije - ističe Dragica Ristić.

U domaćinstvu Ristića puna je kuća, puna je i štala.

Dobro se staraju o svom blagu, a ono im dobrim vraća. Deda Radoslav još samo priželjkuje snahe za svoje unuke pa da bude baš berićetna godina.

(RTS)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".