U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila u blizini Sofije, povređeno je 12 osoba iz Srbije.

Nesreća se dogodila kad se, nešto posle 20 časova, autobus pun dece iz Srbije prevrnuo. Prema prvim informacijama povređeno je 12 osoba, od kojih je osmoro dece i četiri odrasle osobe. Na lice mesta stigla su vozila Hitne pomoći, pet ekipa Vatrogasne jedinice i pet ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Svedok dešavanja, koji je pomogao i putnicima u autobusu, rekao je da su svi oni koji su bili u vozilima hitne pomoći pri svesti. Bilo je dete i dve odrasle osobe, koji su, međutim, bili u vidno gorem stanju.

Foto: Fejsbuk printskrin/BG VOICE

 

- Ne želim nikome da vidi takav prizor – uplakanu decu oblivenu krvlju - rekao je Teodor i dodao da je čuo da je jedan od vođa dečje grupe rekao da je autobusom putovalo 48 ljudi.

- Žena je rekla i da nije bilo automobila koji su sprečavali autobus da se kreće i da se sam prevrnuo u jarku.

Direktor Univerzitetske bolnice "Dr Stojan Kirković" prof. Jovčo Jovčev saopštio je da su jedna odrasla osoba i jedno dete u težem stanju, a starijem muškarcu je amputiran ud.

Foto: Fejsbuk printskrin/BG VOICE

 

Kasnije je jedan od putnika u autobusu rekao za bTV da je autobusom putovalo 36 dece i 13 odraslih. Oni su iz Beograda i učestvovali su na festivalu folklora u Sunčevom brgu. Prema njenim rečima, incident se dogodio nakon što je otac jednog od dece zatražio da sedne napred jer se nije osecćao dobro. U tom trenutku pažnja vozača je bila smanjena, on je oštro okrenuo volan udesno i autobus je napustio kolovoz.

Trake za autoput su mokre jer je u tom području padala jaka kiša neposredno pre nesreće.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".