Nakon talasa velikih vrućina, večeras se, prema najavama meterologa, očekuje osveženje. 

U svojoj najnovijoj najavi, Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) ističe da će u naredna dva sata na severu Vojvodine doći do mestimične kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, a na zapadu i jugozapadu Srbije se očekuje i grmljavina. 

Pored ove najave, RHMZ upozorava i na vremenske nepogode tokom noći.

- U Srbiji su večeras u severnim delovima zemlje, a tokom noći i sutra i u zapadnim i jugozapadnim krajevima, moguće kratkotrajne vremenske nepogode uz obilne pljuskove sa grmljavinom, grad i jak olujni vetar - stoji u upozorenju objavljenom nešto posle 18 časova - navodi se u najnovijem upozorenju na sajtu ovog zavoda. 

Foto: printskrin RHMZ

 

Upozorenje za Beograd

Tokom noći, uz kratkotrajne pljuskove s grmljavinom, u pojedinim delovima grada, moguća je lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda: obilne padavine, pojava grada i jakog vetra.

Prognoza za naredni period

U Beogradu se sutra očekuje promenljivo oblačno i malo svežije. Ujutro i pre podne biće uslova za lokalne kratkotrajne pljuskove s grmljavinom, a posle podne će biti uglavnom suvo.

Duvaće slab i umeren vetar, severnog i severozapadnog pravca. Jutarnja temperatura iznosiće oko 20 stepeni, dok će najviša dnevna ići do 31 stepena.

U četvrtak će na severu zemlje biti pretežno sunčano i malo toplije, a u ostalm delovima promenljivo oblačno, mestimčno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima.

U petak pretežno sunčano i veoma toplo u svim predelima, a u brdsko-planinskim je, uz umeren razvoj oblačnosti, tek ponegde moguć kratkotrajni pljusak s grmljavinom. U petak se očekuje maksimalna temperatura od 36 stepeni u celoj zemlji. 

U subotu se očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada, a do kraja dana će se proširiti i na ostale krajeve.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".