Na društvenim mrežama se pojavio uznemirujući snimak koji ledi krv u žilama. Naime, kako se na snimku vidi, dvogodišnja devojčica je padala sa petog sprata jedne višespratnice, ali slučajni prolaznik je uspeo da je spasi pre nego što je bilo kasno. 

Šen Dong (31) parkirao je svoj automobil preko puta stambene zgrade u Tongšijangu u kineskoj provinciji DŽeđijang kada je čuo glasan udarac. Devojčica je u tom momentu pala na čelični krov ispod prozora stana iz kojeg je ispala, piše britanski San.

Ona se zatim prevrnula preko ivice platforme na prvom spratu i pala prema trotoaru - ali Šen je uhvatio dete pre nego što je sletela na beton.

Šokantan snimak lokalna policija objavila je juče na kineskoj verziji Tvitera.

Kako se navodi, devojčica je je povredila noge i pluća, ali je u stabilnom stanju, prenosi South China Morning Post.

Foto: Jutjub printskrin/South China Morning Post

 

Šen je zvao Hitnu pomoć kada je video šta se dešava, ali je instinkt prevladao, jer kako kaže i sam je otac, te je bacio telefon kako bi uhvatio devojčicu pre nego što je udarila u beton.

Medijima je rekao da nije shvatio da je u pitanju dete sve dok devojčica nije počela da puzi prema ivici platforme na prvom spratu.

– Da budem iskren, ne mogu da setim detalja. Ne mogu da se setim da li su me bolele ruke ili bilo šta. Samo je proradio instinkt da posegnem za njom. Bila je sreća što sam stigao na vreme, inače bih se osećao apsolutno užasno – rekao je Šen za lokalne medije.

On je dodao da je devojčica preživela zahvaljujući metalnoj nastrešnici na koju je pala, jer je to ublažilo pad.

Korisnici Veibo-a označili su muškarca kao "superheroja" jer je spasio život devojčice.

Jedan je rekao: „On je superheroj, koji hrabro korača napred u kritičnom trenutku. Nadam se da može da dobije mobilni telefon kao nagradu jer se stari sigurno pokvario."

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".