Cisterne će, na najprometnijim lokacijama, biti postavljene od 10 do 19 sati, svakog dana, od danas dok za tim bude potrebe, rekla je za Tanjug Jelena Pronić iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Lokacije na kojima će cisterne biti postavljene su Trg republike kod Staklenca, Zeleni venac, Sajam u pravcu Čukarice kod biletarnice, kružni tok kod zgrade opštine Novi Beograd, Ulica cara Dušana kod Saobraćajne škole, kao i još jedna lokacija na Banjici.

Pronić je dodala da cisterne, u proseku, nose po 10 kubika vode, te da ne može da se desi da u njima nestane vode tokom dana.

"Vode će u njima biti dovoljno, a pored cisterni, na kojima građani mogu da se osveže i potraže pomoć od vrućina, ''Vodovod'' održava i fontane u gradu, kao i 139 gradskih česmi na kojima će, takođe, voda za piće", rekla je Pronić.

Ona je napomenula da vode ima dovoljno, i da građani ne treba da brinu, ali i apelovala na sve da racionalno koriste vodu.

"Vode ima dovoljno, mi smo obavili sve potrebne pripreme pre leta, svih naših proizvodnih i distributivnih sistema. Mi u ovom trenutku proizvodnimo 6.600 litara vode u sekundi, i popunjenost naših rezervoara je 80 odsto, što je popunjenost ravna onoj u zimskom periodu", rekla je Pronić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".