Alatka automatski prikuplja stranice i informacije vezane za istu temu, što bi korisnika spasilo od ručnog pregledavanja istorije ili stvaranja bookmarks foldera sa svim tim sajtovima. Chrome će takođe pružiti predloge za pretragu kako bi pojačao istraživanje.


Grupe se čuvaju lokalno i nisu sinhronizovane sa korisnikovim Google nalogom, tako da im nije moguće pristupiti na različitim uređajima. Međutim, to bi se moglo promeniti u budućnosti. Funkciju je moguće isključiti u bilo kom trenutku i obrisati istoriju pregledanja specifičnu za Journeys.

 

 


Pored toga, Google testira bočni panel za pretraživanje. Kada kliknete na link nakon pretrage sadržaja, G ikonica će se pojaviti pored Chrome polja za adrese. Kada se klikne na to, dobijaju se drugi rezultati za tu pretragu na bočnom panelu. To će omogućiti da uporedite stranicu na kojoj se nalazite sa drugim rezultatima bez potrebe za otvaranjem više tabova ili pomeranjem između stranica.

Za sada se ova funkcija testira na Chrome OS Dev kanalu uz Gugl Pretraga. Ako Google na kraju omogući alatku šire dostupnom, kompanija planira da proširi bočni panel na više platformi i doda podršku za druge podrazumevane pretraživače.

(Benchmark)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".