NJegov rođeni brat Nikola govorio je za “Novosti” i istakao da je njegov bio radan čovek, pošten, dobar domaćin u kući, sve što treba. 

Foto: Novosti

 

- Radio je preko 30 godina u fabrici,bio dosta iskusan, stvarno ne znamo šta se dogodilo,u neverici smo - priča Nikola,koji je bio vrlo blizak sa rođen bratom i njegovom porodicom.

Dobri Milen je za sobom ostavio porodicu, imao je dva sina. Koliko je bio voljen i poštovan, videlo se već neki sat nakon nesreće kada je u kuću ožalošćenih u Aleksandrovcu počeli da odlaze uplakani ljudi, brojni prijatelji, rodbina, kolege.

 

Još uvek se istražuje izrok nesreće u krugu fabrike. Za sada se zna da se ona  dogodila kada je Milen, sa svojim kolegom Ivanom Đokićem (38),koji je u nesreći povređen i zbrinut u bolnici u Kruševcu, krenuo da čisti betonski sud. 

- Oni su nađeni na licu mesta, u betonskoj cisterne zapremine od oko 50.000 litara na podu-naveo je između ostalog,ranije za “Novsoti” Rade Jevtović, direktor Kompanije “Vino Župa”.

- Obavljali su uobičajenu, rutinsku radnju pranja cisterne.

Za "Novosti" je pričao i direktor fabrike "Vino Župa"

Foto: S. Babović

 

- Dva naša radnika, jedan je dugogodišnji, jedan je mlađi radnik, ali su preko 30 godina staža u samoj "Župi" na istom poslu, našli su se u takozvanoj cisterni, to je betonska cisterna zapremine oko 50 hiljada litara, na podu i jedan i drugi, jedan je davao znake života, drugi nije davao znake života, jako brzo se reagovalo da se obojica izvuku iz te cisterne, ali nije bilo spasa, nažalost, za našeg radnika koji je nastradao.

Foto: S. Babović

 

- Rutinska radnja, cisterna je prazna, trebalo je da je operu, ali ne da ulaze, to je ono što za sada imam informacije, ali ne znam razlog zašto su se našli na dnu cisterne, zašto su silazili i šta je bio uzrok. Naravno da su povrede konstatovane, i ja sam lično bio na pružanju prve pomoći, oba radnika su imala povrede glave, u smislu udara, neku ogrebotinu... Nikada se ovako nešto nije dešavalo. Hteo bih da istaknem da ova nesreće jeste strašna, ali nema nikakvog curenja gasa, nije bilo nikakve nebezbednosti za druge radnike, sve se desilo u tom sudu, posudi, cisterni za čuvanje, skladištenje vina - rekao je Jevtović.

Foto: S. Babović

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".