- Razgovarali smo o povećanju upotrebe preciznih raketa kako bi uništili neprijateljske grupacije, posebno na mestima gde je koncentrisana veća količina naoružanja, odnosno artiljerije - objasnio je Basurin.

Prekjuče je predsednik DNR Denis Pušilin zatražio vojnu pomoć od Rusije nakon krvavog granatiranja Donjecka od strane ukrajinske vojske.

Prema Basurinu, neprijatelj je namerno gađao civile u Donjecku.

Oblast koju su gađali je mnogo postradala, a to su Vorošilovski, Kijevski i Kujbiševski rejoni. Istovremeno, neprijatelj je stalno menjao artiljerijske položaje, kako bi pokrili jedni druge - objasnio je on.

Foto:Jutjub printskrin/Armies Power

 

Basurin tvrdi da je svrha ovih napada bilo ubijanje civila.

Oružane snage Ukrajine su juče ispalile 620 granata različitog kalibra na teritoriju Donjecke Narodne Republike.

Ruski mediji pišu da su u Donjecku pogođene različite gradske ustanove, uključujući porodilište, bolnicu, polikliniku, školu, obdanište i dve fiskulturne sale. Poginulo je pet osoba, među kojima i dečak rođen 2011. godine. Povređeno je skoro 40 civila.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".