Stanovnici ukrajinske Odese upozoreni su da izbegavaju obalna područja zbog opasnosti od mina rasutih po moru koje je postavila ukrajinska vojska, međutim ta upozorenja očigledno nisu bila dovoljna, piše britanski Miror.

Naime, policija Odese objavila je šokantni video iz Odese. Snimak prikazuje muškarca koji pliva u moru, a potom ga nekoliko trenutaka kasnije usmrćuje mina.

Eksplozija se desila nedaleko od porodice i prijatelja nastradalog.

Nekim čudom, njegov prijatelj koji se kupao zajedno sa njim je ostao nepovređen. 

Povodom ovog slučaja, policija se još jednom oglasila i ponovila apel građanima i gostima da ne se ne približavaju obali i ne ulaze u more.

- Policija poziva stanovnike i goste Odese da se striktno pridržavaju pravila: ne idite u obalnu zonu Crnog mora i ne plivajte u miniranom moru. Danas je zanemarivanje sigurnosnih pravila od strane jedne porodice iz Donjecke regije imalo tragične posledice. Prilikom kupanja u moru u jednom od sela okruga Odesa, eksplozija nepoznatog predmeta usmrtila je 50-godišnjeg muškarca ispred žene, sina i prijatelja. Na snazi je stroga zabrana poseta obali i kupanja u moru. To su sigurnosne mere koje su opasne po život ako se zanemare - navela je policija Odese u svom saopštenju.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".